Veelgestelde vragen

Ik vind jouw foto's mooi, wat kan ik nu doen?

Wat fijn om te horen! Mail of bel me om te kijken of ik nog beschikbaar ben en om vervolgens een eerste afspraak in te plannen om ideeën uit te wisselen.

Ben je opgeleid tot fotograaf?

JAZEKER! Ik ben afgestudeerd fotograaf aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Wat kost een fotoshoot?

Ik spreek niet graag over kosten, maar over een investering. Foto’s zijn onmisbaar en een prachtige investering in de toekomst. Vaak hoor ik; ‘Op zoiets waardevols bezuinigen wij niet’.

Onder Fotoshoots & Prijzen in het menu staan de prijzen in een helder overzicht. Heb je nog vragen of wil je een offerte op maat? Stuur me dan een email en ik plan graag een fotoshoot in om ook voor jullie een prachtig tijdsdocument te maken.

Hoe gaat de betaling van de fotoshoot?

Voor een fotoreportage vraag ik altijd een aanbetaling van 30%. Het restbedrag mag na de fotoreportage overgemaakt worden, na het ontvangen van de factuur en voor het ontvangen van de definitieve digitale bestanden en/ of het album.

Zijn er nog algemene voorwaarden?

Jazeker, deze vind je op mijn website. Onderaan, in de footer, staat een link naar de Algemene Voorwaarden en de Privacy Verklaring. Neem deze rustig door en je kunt me te allen tijde contacten om een en ander te bespreken.

Waarom zie ik geen sepia en andere gekke bewerkingen in de foto’s?

Ik ben een fotograaf die houdt van puur en eerlijk beeld, geen gekke fratsen, geen sterk gephotoshopte effecten. Uiteraard bewerk ik elk beeld op vorm, kleur en contrast voor het mooiste resultaat. Daar komt dan ook de perfectionist in mij naar boven, ik besteed hier heel veel tijd aan. Mijn stijl is krachtig, fris en kleurrijk.

Hoe krijg ik de foto’s aangeleverd?

Ten eerste zal ik een mooie preview maken van de highlights van de fotoreportage, deze kun je makkelijk delen met vrienden/ familie. Uiteraard is de preview beveiligd met een wachtwoord, zodat alleen jij kunt beslissen aan wie je deze doorstuurt. Bij sommige reportages krijg je zelf de keuze welke foto’s je wilt ontvangen. Dit geldt uiteraard niet voor een bruidsreportage, hierbij ontvangen jullie gewoonweg alle unieke beelden. De foto’s krijg je z.s.m. digitaal aangeleverd, via een dowloadlink van WeTransfer of Pixieset.  Alle foto’s uiteraard zonder logo in hoge resolutie (zodat je mooie prints kunt laten maken) en in lage resolutie (handig voor social media en online gebruik).

Zijn de foto’s van de website te downloaden?

Nee, de foto’s op mijn website hebben zo een lage resolutie dat ze onbruikbaar zijn om in te zetten voor eigen gebruik.

Hoeveel foto’s krijg ik geleverd?

Per fotoreportage is dit verschillend. Onder Fotoshoots & Prijzen staat dit helder aangegeven. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto’s ontvang?

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat ik mijn uiterste best doe om de foto’s zo snel mogelijk te leveren. Is er haast bij? Geef dit dan gelijk aan bij de aanvraag, dan zal ik hier rekening mee houden. 

Wat gebeurt er als er iemand ziek wordt?

Laat dit mij zo snel mogelijk weten en dan plannen we een nieuwe datum. Als ik ziek word, heb ik een lijst met hele goede (top)fotografen achter de hand die de reportage van mij kunnen overnemen, zelfs last-minute.

Heb je back-up apparatuur?

Jazeker! Ik heb meerdere camera’s en objectieven, deze zal ik meenemen tijdens de fotoreportage, zodat ik altijd een back-up bij mij  heb. Ook heb ik een gedegen back-up systeem thuis en ‘in the cloud’ waar ik jullie foto’s bewaar.

Wat gebeurt er met onze foto’s?

In principe bewaar ik de foto’s een aantal jaar op mijn back-up systeem. Dit doe ik voor jullie, als er iets gebeurt met jullie foto’s en jullie de foto’s graag nog een keer aangeleverd krijgen. Na levering zal ik ook een aantal foto’s publiceren op mijn website en social media. Indien je dit liever niet wilt, bespreek dit dan vooraf met mij.

Zoek je een professioneel fotograaf? neem nu contact op